Dovolená 20.-27.9.2024. Veškeré vaše objednávky budou vyřizované postupně po návratu. Děkujeme za pochopení.

Recenze Karetní hry Little Match

Děkujeme za krásnou recenzi od maminky Hanky. Taky sdílím nadšení z této karetní hry, která pořád cestuje s námi na každý delší výlet a dlouhodobě se těší velké oblibě. 😉

Věřím, že edici dětských stolních her od Djeco není třeba nijak dlouze představovat. Chtěla bych vám ale přiblížit jeden konkrétní zázrak nazvaný Little Match, který konečně přivedl mého syna ke stolním hrám, i když se jim tak dlouho vyhýbal.

Jedná se o obrázkovou obměnu klasické karetní hry "Prší". Každý z hráčů dostane čtyři karty s různobarevnými zvířátky, kterých se snaží co nejrychleji zbavit. Při vzájemném střídání se na společnou hromádku mohou odkládat karty se stejným zvířátkem nebo stejnou barvou, jakou měla předchozí karta. Pokud nemáte žádnou vhodnou kartu k odložení, musíte si "líznout" novu z balíčku a na řadě je další hráč.

Pravidla jsou tedy tak jednoduchá, že je čerstvě tříletý syn pochopil hned při prvním kole. Hrajeme navíc otevřenou verzi, kdy si vzájemně vidíme do karet, takže mu v průběhu můžu kdykoli napovědět nebo ho upozornit, že když si svoje karty prohlédne pozorněji, možná si nebude muset brát novou z balíčku. To je totiž takový nejčastější přešlap, co při svém nadšení ze hry občas udělá.

Krabička hlásá, že kartičky jsou ultra odolné a musím jedině souhlasit. Netuším, co je to za materiál, ale nedají se v podstatě nijak pomačkat a věřím, že by vydržely i menší pohromu v podobě rozlitého hrníčku u svačiny.

A aby toho nebylo málo, obrázky jsou tak hezké a výrazné, že zaujaly i našeho nejmladšího pozorovatele a můžeme tak spolu trávit čas všichni pohromadě.

Little Match hrajeme doma, na zahradě, v parku i na výletech. A to většinou několikrát týdně! Občas syna zabaví klidně i na hodinu a to už je co říct. Za naši rodinu byl tohle zkrátka kup, který ráda každému doporučím. A pokud vaše dítě nemá rádo deskovky, doporučím vám Little Match o to víc. Náš syn je taky neměl rád, ale tuhle partu barevných zvířátek vyloženě zbožňuje.